Barbera Prestige



Letnik: 2015

Sortni sestav: 100 % Barbera

Podatki analize:

• Alkohol: 13,0 % vol.
• Sladkor: 2,8 g/l
• Skupna kislina: 6,3 g/l
• pH: 3,6

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Teden dni maceracije s temperaturami do 25 °C. Po alkoholnem vrenju je vino prešlo celotni biološki razkis in zorelo tri mesece na drožeh v cisterni iz nerjavečega jekla. Za tem je vino zorelo eno leto v rabljenih barikih iz ameriškega in francoskega lesa, ter v večjih sodih volumna 2.000–5.000 litrov. Napolnjeno brez filtracije.

 

Vonj/okus:

Temno rubinasto rdeče barve. Izražene sortne arome, ki spominjajo na maline, jagode s pridihom temne čokolade in črnila. Aroma je obstojna in bogata.

 

Vino polnega okusa z bogatimi mehkimi, sladkimi tanini. Na okus zaznave rdečega sadja, temne čokolade. Pookus je dolg, sočen in bogat.