Theodosius



Letnik: 2015

Sortni sestav: Rebula, Laški rizling, Rumeni muškat

Podatki analize:

• Alkohol: 12,1 % vol.
• Sladkor: 12,1 g/l
• Skupna kislina: 6,3 g/l
• pH: 3,1

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Direktno prešanje grozdne drozge in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 11 °C in 20 °C. Šestmesečno zorenje vina na drožeh. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisternu po principu 'charmat metode' na temperaturi 15 °C do 20 °C. Trimesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.

 

Vonj/okus:

Ta penina, pridelana po 'charmat metodi', ima iskrivo svetlo zeleno barvo z odtenki rumene.Vonj izraža vonjave citrusov, muškata, praženih mandljev, kvasnih tonov in kruhove skorje. Vonj je kompleksen.

 

Penina slastnega okusa, njeni fini mehurčki v kombinaciji s sladkorjem ugajajo širšemu krogu ljudi. Poudarjeni sta pitnost in aroma.