Brut

Letnik: 2016
Sortni sestav: Rebula, Malvazija, Laški rizling
Podatki analize:
• Alkohol: 12,0 % vol.
• Sladkor: 4,4 g/l
• Skupna kislina: 5,0 g/l
• pH: 3,4
Tehnologija pridelave:
Ročno obrano grozdje. Direktno prešanje grozdne drozge in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 11 °C in 20 °C. Šestmesečno zorenje vina na drožeh. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu 'charmat metode' na temperaturi 15 °C do 20 °C. Trimesečno zorenje penine poteka na odmrlih kvasovkah.
Vonj/okus:
Ta penina, pridelana po 'charmat metodi', ima iskrivo svetlo zeleno barvo. Vonj izraža vonjave citrusov, sušenega cvetja s prepletom kvasnih tonov in kruhove skorje.
Penina slastnega okusa, ki ji fini mehurčki poudarijo svežino in pitnost. Penina za vsakodnevno osvežitev ob hrani ali sama.