Penina Zelena Clasik



Letnik: 2010

Sortni sestav: 100 % Zelen

Podatki analize:

• Alkohol: 12,9 % vol.
• Sladkor: 6,5 g/l
• Skupna kislina: 5,6 g/l
• pH: 3,31

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Direktno prešanje grozdne drozge in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 11 °C in 20 °C. Šestmesečno zorenje vina na drožeh. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v steklenici po klasični metodi pri temperaturi 15 °C do 20 °C. Zorenje penine poteka na odmrlih kvasovkah.

 

Vonj/okus:

Ta penina, pridelana po 'klasični metodi', ima izrazitejšo rumeno barvo z odtenki zelene.Vonj izraža široko paleto vonjav z zaznavami po cimetu, zeliščih, praženih lešnikih, kruhovi skorji, kvasovkah.

 

Penina slastnega in bogatega, kompleksnega okusa. Primerna za aperitiv ali ob hrani.