Penina Zelena Charmat



Letnik: 2015

Sortni sestav: 100 % Zelen

Podatki analize:

• Alkohol: 12,0 % vol.
• Sladkor: 19,8 g/l
• Skupna kislina: 5,3 g/l
• pH: 3,1

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Direktno prešanje grozdne drozge in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 11 °C in 20 °C. Šestmesečno zorenje vina na drožeh. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v sisternu po principu 'charmat metode' na temperaturi 15 °C do 20 °C. Trimesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.

 

Vonj/okus:

Ta penina, pridelana po 'charmat metodi', ima iskrivo svetlo zeleno barvo. Vonj izraža vonjave zelišč, praženih mandljev, kvasnih tonov in kruhove skorje. Vonj je kompleksen in bogat.

 

Penina slastnega okusa, katere fini mehurčki v kombinaciji s sladkorjem so všeč širši skupini ljudi. Poudarjena sta pitnost in aroma in se preprosto kombinira tudi s hrano.