Penina Rose



Letnik: 2014

Sortni sestav: Merlot

Podatki analize:

• Alkohol: 11,3 % vol.
• Sladkor: 16,5 g/l
• Skupna kislina: 6,9 g/l
• pH: 3,1

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Direktno stiskanje grozdne drozge in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 11 °C in 20 °C. Šestmesečno zorenje vina na drožeh. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu 'charmat metode' na temperaturi 15 °C do 20 °C, šestmesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.

 

Vonj/okus:

Ta penina, pridelana po 'charmat metodi', ima iskrivo roza lososovo barvo. Vonj izraža intenzivne vonjave maline, višnje in črnega ribeza.

 

Penina sočnega okusa z dobro harmonijo med svežino, sladkobnostjo in strukturo. Penina za vsakodnevno osvežitev.