Penina Rose

Letnik: 2017
Sortni sestav: Merlot
Podatki analize:
• Alkohol: 13,0 % vol.
• Sladkor: 12,6 g/l
• Skupna kislina: 6,0 g/l
Tehnologija pridelave:
Ročno obrano grozdje. Direktno stiskanje grozdne drozge in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 11 °C in 20 °C. Šestmesečno zorenje vina na drožeh. Sekundarna alkoholna fermentacija poteka v cisterni po principu 'charmat metode' na temperaturi 15 °C do 20 °C, šestmesečno zorenje penine na odmrlih kvasovkah.
Vonj/okus:
Ta penina, pridelana po 'charmat metodi', ima iskrivo roza lososovo barvo. Vonj izraža intenzivne vonjave maline, višnje in črnega ribeza.
Penina sočnega okusa z dobro harmonijo med svežino, sladkobnostjo in strukturo. Penina za vsakodnevno osvežitev.