Vrtovčan



Letnik: 2017

Sortni sestav: Rebula, Malvazija, Laški rizling, Sauvignon, Pinela, Zeleni, Rumeni muškat, Chardonnay

Podatki analize:

• Alkohol: 12,0 % vol.
• Sladkor: 3,2 g/l
• Skupna kislina: 4,7 g/l
• pH: 3,4

 

Tehnologija pridelave:

Ročno pobrano grozdje. Nekajurna maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s sedimentacijo pri nizkih temperaturah. Fermentacija pri temperaturah 10 °C do 20 °C. V vinu je bil opravljen delni biološki razkis. Trimesečno zorenje vina na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla.

 

Vonj/okus:

Vino svetlo zelene barve. Na vonj izražene arome kosmulje, zelenega jabolka, breskve, pasijonke, zelišč … Enostaven, toda bogat.

 

Vino srednjega telesa z zaznavami okusa po tropskem sadju in mesu koščičastega sadja. Izrazite svežine z dobro harmonijo med sladkobnostjo in strukturo. Pookus je natančen, izrazit in srednje dolg.