Vrtovčan

Letnik: 2020
Sortni sestav: Rebula, Malvazija, Laški rizling, Sauvignon, Pinela, Zeleni, Rumeni muškat, Chardonnay
Podatki analize:
• Alkohol: 12,5 % vol.
• Sladkor: 3,3 g/l
• Skupna kislina: 5,5 g/l
Tehnologija pridelave:
Ročno pobrano grozdje. Nekajurna maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s sedimentacijo pri nizkih temperaturah. Fermentacija pri temperaturah 10 °C do 20 °C. V vinu je bil opravljen delni biološki razkis. Trimesečno zorenje vina na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla.
Vonj/okus:
Vino svetlo zelene barve. Na vonj izražene arome kosmulje, zelenega jabolka, breskve, pasijonke, zelišč … Enostaven, toda bogat.
Vino srednjega telesa z zaznavami okusa po tropskem sadju in mesu koščičastega sadja. Izrazite svežine z dobro harmonijo med sladkobnostjo in strukturo. Pookus je natančen, izrazit in srednje dolg.