Cabernet Sauvignon 1/1

Letnik: 2017
Sortni sestav: 100 % Cabernet sauvignon
Podatki analize:
• Alkohol: 12,0 % vol.
• Sladkor: 0,7 g/l
• Skupna kislina: 5,6 g/l
• pH: 3,8
Tehnologija pridelave:
Ročno pobrano grozdje. Teden dni maceracije s temperaturami alkoholnega vrenja do 30°C. Po alkoholnem vrenju je vino prešlo celotni biološki razkis in zorelo tri mesece na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla. Za tem je vino po filtraciji zorelo še dvanajst mesecev v cisterni iz nerjavečega jekla.
Vonj/okus:
Iskrive rubinasto rdeče barve. Izražene sortne lastnosti z zaznavami po črnem ribezu, tinti. Aroma je obstojna in kompleksna.
Vino polnega okusa z bogatimi mehkimi tanini. Na okus izražene zaznave rdečega sadja ribeza,.. Pookus je sočen, bogat.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!