Barbera/Merlot

Letnik: 2015
Sortni sestav: Barbera, Merlot
Podatki analize:
• Alkohol: 12,2 % vol.
• Sladkor: 0,6 g/l
• Skupna kislina: 5,8 g/l
• pH: 3,6
Tehnologija pridelave:
Ročno pobrano grozdje. Teden dni maceracije s temperaturami alkoholnega vrenja do 30°C. Po alkoholnem vrenju je vino prešlo celotni biološki razkis in zorelo tri mesece na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla. Za tem je vino po filtraciji zorelo še šest mesecev v cisterni iz nerjavečega jekla.
Vonj/okus:
Temno rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Izražene sortne lastnosti z zaznavami po jagodah, robidnicah. Aroma je obstojna in kompleksna.
Vino srednje polnega okusa z manj izrazitimi mehkimi tanini. Na okus izražene zaznave rdečega sadja maline, jagode s prijetno svežino.