Barbera/Merlot



Letnik: 2015

Sortni sestav: Barbera, Merlot

Podatki analize:

• Alkohol: 12,2 % vol.
• Sladkor: 0,6 g/l
• Skupna kislina: 5,8 g/l
• pH: 3,6

 

Tehnologija pridelave:

Ročno pobrano grozdje. Teden dni maceracije s temperaturami alkoholnega vrenja do 30°C. Po alkoholnem vrenju je vino prešlo celotni biološki razkis in zorelo tri mesece na odmrlih kvasovkah v cisterni iz nerjavečega jekla. Za tem je vino po filtraciji zorelo še šest mesecev v cisterni iz nerjavečega jekla.

 

Vonj/okus:

Temno rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Izražene sortne lastnosti z zaznavami po jagodah, robidnicah. Aroma je obstojna in kompleksna.

 

Vino srednje polnega okusa z manj izrazitimi mehkimi tanini. Na okus izražene zaznave rdečega sadja maline, jagode s prijetno svežino.