Sauvignon



Letnik: 2017

Sortni sestav: 100 % Sauvignon

Podatki analize:

• Alkohol: 12,5 % vol.
• Sladkor: 2,1 g/l
• Skupna kislina: 5,4 g/l

 

Tehnologija pridelave:

Ročno pobrano grozdje. Nekajurna maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s sedimentacijo pri nizkih temperaturah. Fermentacija pri temperaturah 10 °C do 20 °C. Štirimesečno zorenje vina na odmrlih kvasovkah brez prvega pretoka, v cisternah iz nerjavečega jekla.

 

Vonj/okus:

Vino svetlo zelene barve. Na vonj močno izražene sortne arome kosmulje, divjih špargljev, pasijonke, listov paradižnika. Zelo kompleksen in bogat vonj.

 

Vino srednjega telesa z zaznavami okusa po tropskem sadju. Izrazite svežine z dobro harmonijo med sladkobnostjo in strukturo. Pookus je natančen in zelo izrazit.