Rumeni muškat

Letnik: 2020
Sortni sestav: 100 % Rumeni muškat
Podatki analize:
• Alkohol: 11,0 % vol.
• Sladkor: 45 g/l
• Skupna kislina: 4,8 g/l
Tehnologija pridelave:
Ročno obrano grozdje. Krajša maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 10 °C in 20 °C. Štirimesečno zorenje vina na drožeh brez prvega pretoka v cisternah iz nerjavečega jekla.
Vonj/okus:
Vino iskrivo rumene barve z zelenimi odtenki. Intenzivno izražene sortne arome grozdja Muškat, ličija, jasmina. Kompleksna in bogata aroma.
Vino srednje polnega okusa z zaznavami grozdja in suhega koščičastega sadja. Vino s svežino in dobro harmonijo sladkorja in strukture. Pookus je natančen in izrazit.