Rumeni muškat



Letnik: 2018

Sortni sestav: 100 % Rumeni muškat

Podatki analize:

• Alkohol: 10,5 % vol.
• Sladkor: 47 g/l
• Skupna kislina: 5,7 g/l
• pH: 3,7

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Krajša maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija bistrega mošta na temperaturi med 10 °C in 20 °C. Štirimesečno zorenje vina na drožeh brez prvega pretoka v cisternah iz nerjavečega jekla.

 

Vonj/okus:

Vino iskrivo rumene barve z zelenimi odtenki. Intenzivno izražene sortne arome grozdja Muškat, ličija, jasmina. Kompleksna in bogata aroma.

 

Vino srednje polnega okusa z zaznavami grozdja in suhega koščičastega sadja. Vino s svežino in dobro harmonijo sladkorja in strukture. Pookus je natančen in izrazit.