Malvazija



Letnik: 2017

Sortni sestav: 100 % Malvazija

Podatki analize:

• Alkohol: 12,0 % vol.
• Sladkor: 2,0 g/l
• Skupna kislina: 5,5 g/l
• pH: 3,5

 

Tehnologija pridelave:

Ročno obrano grozdje. Krajša maceracija grozdne drozge, prešanje in bistrenje mošta s pomočjo sedimentacije. Fermentacija na temperaturi med 13 °C in 20 °C. Štirimesečno zorenje vina na drožeh brez prvega pretoka v cisternah iz nerjavečega jekla.

 

Vonj/okus:

Svetlo rumena, igriva barva. Izrazito zaznana sortna aroma jasmina, travniškega cvetja in tropskega sadja guave, limete … Aroma je obstojna in sčasoma zaznamo predvsem vonj tropskega sadja. Bogata.

 

Vino srednjega telesa, ki izraža predvsem okus tropskega sadja, lupino pomaranče in meso koščičastega sadja. Dobra harmonija med svežino, sladkobnostjo in strukturo. Pookus je širok.