Cabernet Sauvignon

Letnik: 2017
Sortni sestav: 100 % Cabernet sauvignon
Podatki analize:
• Alkohol: 13,0 % vol.
• Sladkor: 1,8 g/l
• Skupna kislina: 5,6 g/l
• pH: 3,6
Tehnologija pridelave:
Ročno obrano grozdje. Teden dni maceracije s temperaturami do 25 °C. Po alkoholnem vrenju je vino prešlo celotni biološki razkis in zorelo tri mesece na drožeh v cisterni iz nerjavečega jekla. Za tem je vino zorelo dve leti v rabljenih barikih iz ameriškega in francoskega lesa ter v večjih sodih volumna 2.000–5.000 litrov. Napolnjeno brez filtracije.
Vonj/okus:
Intenzivno rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Aroma spominja na rdeče jagodičevje, višnjo z zaznavami dimastih tonov.
Vino polnega okusa z bogatimi mehkimi, sladkimi tanini. Na okus sočno z zaznavami jagodičevja in tobakovih listov. Dolg pookus, bogat.