Pinela Lanthieri



Letnik: 2017

Sortni sestav: 100 % Pinela

Podatki analize:

• Alkohol: 11,8 % vol.
• Sladkor: 4,8 g/l
• Skupna kislina: 4,5 g/l

 

Tehnologija pridelave:

Pridelana je iz izbranega grozdja najboljših leg zgornje Vipavske doline. Po krajši 8 urni maceraciji drozge, smo samotok naravno bistrili. Fermentacija je potekala v različnih posodah, deloma spontano, počasi približno 2 meseca pri temperaturi      15-17 oC. Po alkoholni je sledila mlečno kislinska fermentacija do konca. Po novem letu združitev vin, zorenje v inox posodah, aprila groba filtracija.

 

Vonj/okus:

Vino je svetlo rumene barve z zelenimi odtenki. Na vonj se nežno prepletajo sadne arome tropskega sadja, hruške, grenivke in kandirano sadje. Okus je srednje poln, svileno mehak in harmoničen. Citrusi in rdeča grenivka dajejo svež občutek. Pookus je razkošen in lepo zaokroži prvotni vtis.