Malvazija Lanthieri



Letnik: 2017

Sortni sestav: 100 % Malvazija

Podatki analize:

• Alkohol: 12,5 % vol.
• Sladkor: 2,5 g/l
• Skupna kislina: 4,6 g/l

 

Tehnologija pridelave:

Pridelana je iz izbranega grozdja najboljših leg, z nizkimi obremenitvami, optimalno dozorelo in zdravo. Da bi ujeli čim več sortnosti in polnosti okusa smo drozgo macerirali, sledila je počasna fermentacija, 3 tedne pri temperaturi 16 - 17 o C in nato mlečno kislinski razkis.

Vonj/okus: Svetlo rumena barva z zelenimi niansami. Izrazita sortna aroma po travniškem cvetju, tropskem sadju, cvetovih akacije in medu. Obstojna, razkošna aroma, ki napoveduje bogato vino.

Vino polnega telesa, kjer se prepleta sadnost koščičastega sadja, mineralnost, grenki mandlji.

Svilena mehkoba in pahljača zaznav ob okušanju vabijo, da vino spet okušamo.