Tortelini polnjeni s kozjim sirom in hruško
Tortelini polnjeni s kozjim sirom in hruško, sortirani na maslu z zelišči in staranim Nanoškim sirom.
Za 4 osebe potrebujemo:
testo za raviole
500 g moke
4 jajca
2 žlički olivnega olja
2 žlici hladne vode
ščepec soli
Nadev:
Za omako:
50 g masla
šopek svežih poljubnih dišavnic ali zelišč
50 g naribanega staranega Nanoškega sira.
žlica olivnega olja
Potek priprave:
Moko stresemo v posodo. Dodamo jajca, olje, vodo in sol. Ročno ali strojno gnetemo testo 10 do 15 minut. Dobro pregneteno testo pokrijemo in pustimo počivati 30 min.
Med tem časom naredimo nadev. Kozjo skuto zmešamo z rumenjakom, hruško ter dodamo sol, poper in drobnjak. Nato testo razvaljamo na debelimo 2 mm ter zrežemo na pravokotnike 8x8 cm. Na sredino pravokotnika damo žličko nadeva ter prepognemo v obliko trikotnika. Primemo za najdaljše robove in še enkrat prepognemo čez nadev ter najdaljše robove stisnemo skupaj. Kuhamo jih v slanem kropu cca. 8 min.Ko so kuhani jih odcedimo. V ponvici stopimo maslo, dodamo zveže sesekljana zelišča, kuhane raviole, nariban nanoški sir in žlico olivnega olja. Vse skupaj narahlo premešamo ter še toplo postrežemo.
Za 4 osebe potrebujemo:
testo za raviole
500 g moke
4 jajca
2 žlički olivnega olja
2 žlici hladne vode
ščepec soli
Nadev:
150 g Albuminske kozje skute
50 g hruške, olupljene in narezane na drobne kocke
1 rumenjak
sol
poper
drobnjak
50 g hruške, olupljene in narezane na drobne kocke
1 rumenjak
sol
poper
drobnjak
Za omako:
50 g masla
šopek svežih poljubnih dišavnic ali zelišč
50 g naribanega staranega Nanoškega sira.
žlica olivnega olja
Potek priprave:
Moko stresemo v posodo. Dodamo jajca, olje, vodo in sol. Ročno ali strojno gnetemo testo 10 do 15 minut. Dobro pregneteno testo pokrijemo in pustimo počivati 30 min.
Med tem časom naredimo nadev. Kozjo skuto zmešamo z rumenjakom, hruško ter dodamo sol, poper in drobnjak. Nato testo razvaljamo na debelimo 2 mm ter zrežemo na pravokotnike 8x8 cm. Na sredino pravokotnika damo žličko nadeva ter prepognemo v obliko trikotnika. Primemo za najdaljše robove in še enkrat prepognemo čez nadev ter najdaljše robove stisnemo skupaj. Kuhamo jih v slanem kropu cca. 8 min.Ko so kuhani jih odcedimo. V ponvici stopimo maslo, dodamo zveže sesekljana zelišča, kuhane raviole, nariban nanoški sir in žlico olivnega olja. Vse skupaj narahlo premešamo ter še toplo postrežemo.
K omenjeni jedi se odlično poda Zelen Lanthieri l.2012.
Recept je pripravil Chef Marino Furlan, član slovenske kuharske reprezentance.