Svinjski medaljoni polnjeni s šparglji, hamburško slanino in jajci
Za 4 osebe potrebujemo:
500 g svinjskih medaljonov
500 g svinjskih medaljonov
100 g svežih špargljev
50 g hamburške dimljene slanine
20 g sira Edamec
1 jajce
150 g masla
sol
poper
zeliščno maslo
Mesarja v mesnici zaprosimo, da nam vreže nekoliko bolj debele medaljone (cca. 3 cm).
50 g hamburške dimljene slanine
20 g sira Edamec
1 jajce
150 g masla
sol
poper
zeliščno maslo
Mesarja v mesnici zaprosimo, da nam vreže nekoliko bolj debele medaljone (cca. 3 cm).
Nadev:
Šparglje in hamburško slanino narežemo na drobne kocke. Na maslu skupaj prepražimo slanino in šparglje ter dodamo razžvrkljano jajce, v katerega smo naribali tudi sir. Solimo in popramo po okusu.
Medaljone vbodemo z nožem da naredimo zarezo dolžine cca. 3 cm. V ta zarez nadevamo nadev, ki smo ga naredili iz špargljev slanine in jajc. Na koncu odprtino zašpilimo s palčico za ražnjiče ali zobotrebcem.
Medaljone nato pečemo na ogljenem žaru, če te možnosti nimamo, jih enostavno pečeno na ražnju ali pa v teflonski ponvici. Ko so pečeni na vsakega izmed njih položimo rezino zeliščnega masla da se lepo stopi.
Medaljone vbodemo z nožem da naredimo zarezo dolžine cca. 3 cm. V ta zarez nadevamo nadev, ki smo ga naredili iz špargljev slanine in jajc. Na koncu odprtino zašpilimo s palčico za ražnjiče ali zobotrebcem.
Medaljone nato pečemo na ogljenem žaru, če te možnosti nimamo, jih enostavno pečeno na ražnju ali pa v teflonski ponvici. Ko so pečeni na vsakega izmed njih položimo rezino zeliščnega masla da se lepo stopi.
K omenjeni jedi se odlično poda belo vino Sauvignon.
Recept je pripravil Chef Marino Furlan, član slovenske kuharske reprezentance.