Jagenjčkov hrbet s pečenim krompirčkom in zelenjavo

Za 4 osebe potrebujemo:

800 g jagenjčkovega hrbta
250 g mladega mini krompirja
10 g korenja
10 g šalotke
10 g gomolja zelene
5 kom brinovih jagod
1 dl Cabernet Sauvignona
sol
poper
vejica rožmarina
olivno olje



Pri mesarju zaprosimo če nam lahko odreže hrbtni del jagenjčka vključno z rebrci. Doma ga nasolimo, popopramo, mu dodamo brinove jagode ter poljubno narezano ostalo zelenjavo in krompir. Zalijemo ga z vinom in olivnim oljem. Pustimo, da se na hladnem marinira vsaj 2 uri. 

Pečico segrejemo na 170°C, glede na stopnjo zapečenosti mesa, reguliramo čas kako dolgo ga bomo pekli. Nekateri imajo raje bolj rožnato, drugi bolj pečeno meso. Priporočljivo je, da meso pečemo v celem kosu in ga šele pred serviranjem ustrezno razrežemo.

K omenjeni jedi se odlično poda Cabernet Sauvgnon Lanthieri l. 2005.

Recept je pripravil Chef Marino Furlan, član slovenske kuharske reprezentance.