Recepti
Za 4 osebe potrebujemo:
500 g telečjega hrbta
vejica svežega timijana
1 malo konzervirano tunino
30 g majoneze
50 g kaper v slanici (5 g za kremo in ostalo za omako)
5 g šalotke
5 g peteršilja
sol p.p.
poper p.p.
20 ml oljčnega olja
Potek priprave:Telečji hrbet nasolimo in popopramo ter pustimo, da se marinira 15 minut. V vroči ponvi ga z vseh strani na hitro in enakomerno opečemo. Ko je opečen, ga pokapamo z oljem in ga Več »
500 g telečjega hrbta
vejica svežega timijana
1 malo konzervirano tunino
30 g majoneze
50 g kaper v slanici (5 g za kremo in ostalo za omako)
5 g šalotke
5 g peteršilja
sol p.p.
poper p.p.
20 ml oljčnega olja
Potek priprave:Telečji hrbet nasolimo in popopramo ter pustimo, da se marinira 15 minut. V vroči ponvi ga z vseh strani na hitro in enakomerno opečemo. Ko je opečen, ga pokapamo z oljem in ga Več »
Za 4 osebe potrebujemo:
500 g svinjskih medaljonov100 g svežih špargljev
50 g hamburške dimljene slanine
20 g sira Edamec
1 jajce
150 g masla
sol
poper
zeliščno maslo
Mesarja v mesnici zaprosimo, da nam vreže nekoliko bolj debele medaljone (cca. 3 cm).
Nadev: Šparglje in hamburško slanino narežemo na drobne kocke. Na maslu skupaj prepražimo slanino in šparglje ter dodamo razžvrkljano jajce, v katerega smo naribali tudi sir. Soli Več »
500 g svinjskih medaljonov100 g svežih špargljev
50 g hamburške dimljene slanine
20 g sira Edamec
1 jajce
150 g masla
sol
poper
zeliščno maslo
Mesarja v mesnici zaprosimo, da nam vreže nekoliko bolj debele medaljone (cca. 3 cm).
Nadev: Šparglje in hamburško slanino narežemo na drobne kocke. Na maslu skupaj prepražimo slanino in šparglje ter dodamo razžvrkljano jajce, v katerega smo naribali tudi sir. Soli Več »
Tortelini polnjeni s kozjim sirom in hruško, sortirani na maslu z zelišči in staranim Nanoškim sirom.
Za 4 osebe potrebujemo:
testo za raviole
500 g moke
4 jajca
2 žlički olivnega olja
2 žlici hladne vode
ščepec soli
Nadev:150 g Albuminske kozje skute
50 g hruške, olupljene in narezane na drobne kocke
1 rumenjak
sol
poper
drobnjak
Za omako:
50 g masla
šopek svežih poljubnih dišavnic ali zelišč
50 g nariba Več »
Za 4 osebe potrebujemo:
testo za raviole
500 g moke
4 jajca
2 žlički olivnega olja
2 žlici hladne vode
ščepec soli
Nadev:150 g Albuminske kozje skute
50 g hruške, olupljene in narezane na drobne kocke
1 rumenjak
sol
poper
drobnjak
Za omako:
50 g masla
šopek svežih poljubnih dišavnic ali zelišč
50 g nariba Več »
Za 4 osebe potrebujemo:
500 g fileja svežega lososa
½ limete
½ pomaranče
½ limone
10 g šalotke
20 g sveže rdeče paprike
5 ml oljčnega olja
sol p.p.
beli poper p.p.
svež drobnjak p.p.
šopek svežih mešanih solat
jagode
Fileju lososa najprej odstranimo kožo in morebitne kosti ter ga nasekljamo na drobne kockice. Iz agrumov stisnemo sveži sok in ga zmešamo z olivnim oljem ter primešamo k sekljanemu lososu. Pustimo 30 min marinira Več »
500 g fileja svežega lososa
½ limete
½ pomaranče
½ limone
10 g šalotke
20 g sveže rdeče paprike
5 ml oljčnega olja
sol p.p.
beli poper p.p.
svež drobnjak p.p.
šopek svežih mešanih solat
jagode
Fileju lososa najprej odstranimo kožo in morebitne kosti ter ga nasekljamo na drobne kockice. Iz agrumov stisnemo sveži sok in ga zmešamo z olivnim oljem ter primešamo k sekljanemu lososu. Pustimo 30 min marinira Več »
Za 4 osebe potrebujemo:
800 g jagenjčkovega hrbta
250 g mladega mini krompirja
10 g korenja
10 g šalotke
10 g gomolja zelene
5 kom brinovih jagod
1 dl Cabernet Sauvignona
sol
poper
vejica rožmarina
olivno olje
Pri mesarju zaprosimo če nam lahko odreže hrbtni del jagenjčka vključno z rebrci. Doma ga nasolimo, popopramo, mu dodamo brinove jagode ter poljubno narezano ostalo zelenjavo in krompir. Zalijemo ga z vinom in olivn Več »
800 g jagenjčkovega hrbta
250 g mladega mini krompirja
10 g korenja
10 g šalotke
10 g gomolja zelene
5 kom brinovih jagod
1 dl Cabernet Sauvignona
sol
poper
vejica rožmarina
olivno olje
Pri mesarju zaprosimo če nam lahko odreže hrbtni del jagenjčka vključno z rebrci. Doma ga nasolimo, popopramo, mu dodamo brinove jagode ter poljubno narezano ostalo zelenjavo in krompir. Zalijemo ga z vinom in olivn Več »